Har du vært utsatt for nettovergrep?

 

 

I media er det titt og ofte saker hvor jenter og gutter har blitt lurt til å kle av seg foran PC'en eller har blitt utsatt for andre typer ubehageligheter av den seksuelle sorten. Det er en allmenn frykt og bekymring i samfunnet, og særlig blant foreldre, knyttet til barn og unges bruk av mobiltelefon og Internett. Internett har blitt en arena som åpner for at voksne menn kan utnytte barn og unge seksuelt og mange foreldre og voksne føler seg helt hjelpesløse. 

http://www.idg.no/multimedia/archive/00021/iStock_Barn_Pc_21309a.jpg

En undersøkelse utført av NOVA blant avgangselever i videregående skole viser at jenter er mye mer utsatt for seksuelle tilnærmelser på Internett enn gutter.
Over 41 prosent av jentene har en eller annen gang mottatt en seksuell henvendelse - mot kun 24 prosent av guttene. Videre viser studien at én av fire jenter har fått tilbud om å ha sex via Internett.

Studien viser videre at ungdommene som har negative opplevelser, kjennetegnes av en rekke faktorer som tyder på at de ofte har en generelt problematisk livssituasjon.

Den viktigste enkeltstående risikofaktoren er knyttet til relasjonen de unge har til sine foreldre.http://gfx.nrk.no/t2ZKzhKikxfA3duNqVnrrw1jfgngnV91u1Siws7iMfLQ.jpg


Har du noensinne blitt utsatt for ubehageligheter på nett?

 

 
 

8 kommentarer

Silje Ravndal

15.04.2012 kl.20:36

Hei hei!

Hvordan går det? <3

Kan du gjøre meg en tjeneste? - Stemme på mitt blogginnlegg, så får jeg innlegget mit lenger opp på forsiden til nettavisen n2p.no! Hadde satt utrolig pris på det! Gå til min blogg/url <3

Vil også anbefale å registrere deg der, så får du dine blogginnlegg på forsiden, og bloggen i topplisten dems. Jeg har selv fått veldig mange nye lesere etter jeg registrerte meg! :)

klem <3

Mita

15.04.2012 kl.20:38

Ja det har jeg, men det har aldri gått over streken fordi jeg aldri er interessert. Når ukjente gutter/menn får vite at jeg har kjæreste vil de ikke snakke mer... :p Det var foressten også en som sa at det må da være lov å kose seg selv om man er i et forhold, ikke faen sa jeg. Han hadde selv dame, men det ble slutt med trakassering etter at jeg kjeftet på han. :p haha

Hylja

15.04.2012 kl.20:51

Ja... jeg har aldri vist meg selv, men jeg har sett en del menn sitte og runke. Forferdelig ekkelt for den 15-årige, naive meg.

Ida Christine West

15.04.2012 kl.20:53

haha, så mange ganger at jeg virkelig ikke har planer om å telle :P Men jeg så aldri på det som spesielt ubehagelig. Den største moroa vi hadde når vi var små, var jo å tulle med pedoer på nette :)

Emilie

15.04.2012 kl.21:10

På en nettside som er nedlagt nå, så var det en mann som liksom ville at jeg skulle vaske i leiligheten hans i bare undertøy.. Jeg klikket jo helt på han og skjelte han ut. Veldig ubehagelig med tanken på at jeg gikk i 6 klasse.. HUFF.

Ann Helen

15.04.2012 kl.23:00

Hylja: :P

ida helene jølstadengen

20.04.2012 kl.09:36

ja det har jeg, det var skikkelig ubehagelig, to ganger faktisk og han ene var på 50 år. æsj skikkelig ekkelt altså:(

kjerstin

01.05.2012 kl.23:02

Jeg har vunnet i konkurransen din, hvor skal jeg sende mail med adresse??

mvh

kjerstin

odkn2@online.no

Skriv en ny kommentar

Ann Helen

Ann Helen

27, Kristiansand

Lar meg lett fascinere av alt som er merkelig og nytt! Legg gjerne igjen en hilsen når du først er innom :) solstråler leser denne bloggen nå

bloglovin

Norske blogger

hits