Marzuki Alie: "Du vet hvordan menn er. Utfordrende klær får dem til å gjøre ting"

 

 

Uttalelsen kommer fra Indonesias parlamentariske talsmann.
Han skal også ha sagt at "Det har vært mange voldtektssaker og andre umoralske handlinger fordi kvinnene ikke er iført passende klær", ifølge The Sydney Morning Herald. Med bakgrunn i dette vil han ha regler som forbyr kvinnelige politikere og ansatte å gå med miniskjørt.

 

Kilde: dagbladet.noMiniskjørt = voldtekt?

 

Sjokkerende uttalelse sier du?
Da vil det kanskje overraske deg enda mer at denne holdningen langt ifra er noe man må til Indonesia eller andre muslimske land for å finne. Her i Norge mener vi også at det i visse tilfeller er offerets skyld at det blir voldtatt. I en fersk undersøkelse av TNS Gallup svarer overraskende mange nordmenn at "både overgriper og offeret har skyld" hvis:

 

  • En utfordrende kledd, overstadig beruset kvinne går alene ute på natten og blir utsatt for overgrep/voldtekt. (18%)
  • En edru kvinne blir med en ukjent person hun har møtt på byen hjem på fest og blir utsatt for overgrep/voldtekt. (25%)
  • En beruset kvinne blir alene med en person hun har møtt på byen hjem på fest og blir utsatt for overgrep/voldtekt. (27%)
  • Festrelatert voldtekt utgjør med 34,5 prosent den største gruppen voldtekter rapportert til Kripos i 2011

Kilde: www.dixi.no/, www.vg.no

 

Men andre ord mener hele 1 av 4 at kvinnen har delvis skyld hvis hun drar med en ukjent hjem på fest. Er det bare meg som finner dette forkastelig?!

Den samme undersøkelsen sier at hvis en edru MANN er på fest og blir utsatt for overgrep/voldtekt, er det bare 3% som mener at "både overgriper og offeret har skyld"...  

Hele undersøkelsen er i grunn ganske urovekkende, den forteller også noe om skam, hva vi mener ofrene burde føle skam over. Det faktum at noen i det hele tatt mener at offeret burde føle skam er litt forbi meg rett og slett, selv om det alltid er minst to sider av en sak

 

 

 

 

Hva mener du? 

 

 

 

Ikke glem konkurransen min hvor du kan vinne flotte smykker fra Cosmopharma!

 
bloglovin

 

 

 

 

3 kommentarer

gothiclove

30.mar.2012 kl.20:12

jeg mener det går ann å tenke litt. og ikke bli med fremmede hjem osv. man må kunne ta litt vare på seg selv for sånne ting kan skje. MEN det altid overgriperen sin skyld. Det er ikke forbudt å kle seg i miniskjørt. det er forbudt å voldta. men som sagt,det går ann å tenke litt.

Ann Helen

30.mar.2012 kl.20:19

gothiclove: Jeg er enig i at man burde kunne tenke seg om med tanke på at virkeligheten desverre er som den er, men jeg synes det er galskap at jenter skal måtte tenke på hva de "kan og kan ikke gjøre" i frykt for å gjøre noe som "rettferdiggjør" en voldtekt.

Om du så går med en kar hjem med hensikten å ha sex med fyren og ombestemmer deg mens du er der, så gir ikke det karen på noe som helst vis en unnskyldning for å kunne ta seg til rette. Jeg forstår at det er surt for fyren og forventer ikke at han skal ta det med et smil, men come on.. Et nei er fortsatt et nei!

malene eide

31.mar.2012 kl.13:08

det er jo helt latterlig! skjønner ikke at noen kan se på noe så alvorlig på den måten der altså.. dagens samfunn sier jo "ikke bli voldtatt" istedenfor "ikke voldta" egentlig.. det er jo helt på trynet! man burde kunne kle seg som man vil, dra på byen og kose seg uten å konstant gå og tenke at man hele tiden må passe på så man ikke blir voldtatt.

i russetiden når jeg og noen venner stod og ventet på taxi klarte en 'kompis' å si "se hun fulle dama der da! hun er sikkert sprengkåt! hadde bare vært å tatt hun med seg hjem, hun hadde sikkert vært villig hun der!".. jeg ble så sjokka at jeg ikke klarte å si ett eneste ord. det er noe av det sykeste jeg har hørt! der gikk det ei på rundt 20 år, helt alene hjem fra byen klokka 05:00 om morgenen og det der er det mannfolk tenker når de ser kvinner gå alene hjem!? Det er en syk verden vi lever i...

Skriv en ny kommentar

Ann Helen

Ann Helen

27, Kristiansand

Lar meg lett fascinere av alt som er merkelig og nytt! Legg gjerne igjen en hilsen når du først er innom :) solstråler leser denne bloggen nå

bloglovin

Norske blogger

hits