Hva inneholder ditt glass?

En professor sto foran sine studenter med en del effekter foran seg. Da forelesningen begynte, tok han lydløst frem et tomt syltetøyglass som var ca. 5 cm i diameter, og fylte det med stein. Da det ikke var plass til flere steiner, spurte han studentene:
"Er glasset fullt nå?"
Alle var enige om at det var det!


Så tok professoren frem noen små steiner. Han puttet dem forsiktig ned i glasset mens han ristet på det. Dermed falt de små steinene ned i tomrommene mellom de store steinene. Da glasset var proppet til kanten, spurte han de studerende igjen:
"Er glasset nå fylt opp?"
Alle var enige om at NÅ var det fullt!

Da professoren så tok frem en pose med sand, begynte studentene å le. For professoren kunne jo saktens helle en hel del sand ned mellom sprekkene som fremdeles var mellom de store og de små steinene. Han fylte glasset helt opp med sand.


"Nå!", sa professoren, "vil jeg gjerne at dere forestiller dere at dette glasset er deres liv. De store steinene er de betydningsfulle tingene i livet deres. Familien, kjæresten/ektefellen, barna, deres helse.. Altså ting som gjør at selv om dere skulle miste alt annet, ville livet deres fremdeles være fylt. Småsteinene er de knapt så viktige tingene, som for eksempel jobben, bilen, huset. Mens sanden er alt annet!"


"Husk, hvis dere først fyller glasset med sand, er det jo ikke plass til små og store stein. Det samme gjelder for livet! Hvis dere bruker all deres tid og energi på små, ubetydelige ting, blir det ikke plass til de store og viktige tingene! Ha alltid fokus på hva som er viktig for nettopp deg, slik at ditt liv blir lykkelig. Lek med dine barn og sett av tid til legebesøk, slik at helsen din alltid blir tatt vare på! Gå på byen med din partner og allikevel vil det være tid til å jobbe, gjøre rent huset og alt annet som tilsvarer småstein og sand."
"Fyll ditt liv med store stein - ting som virkelig betyr noe! Hold styr på hva som skal prioriteres som store steiner. Resten er jo bare sand!"


Professoren så utover sine studenter, så tok han frem en øl. Ganske forsiktig helte han en hel øl ned i sanden med store og små stein. Han så deretter utover salen og sa:

Og moralen er: Uansett hva som skjer i ditt liv, er det alltid plass til en øl!"

 

http://3.bp.blogspot.com/_vXzyHAWg2g8/SmM9w12i4TI/AAAAAAAACqM/F0gUaU4iM0I/s400/glass+half+full.jpg

 

 

 

 

Hva er ditt glass fylt med? :)

 

 

 


http://www.cosmopharmas.com/NO60184

Få gode tilbud og bli med i konkurranser på Facebook siden min! :)

bloglovin

6 kommentarer

27.mar.2011 kl.19:49

mitt glass er fullt med brus!

tenderlove

27.mar.2011 kl.19:51

melk!

27.mar.2011 kl.19:56

Så fin blogg du har :)

- sjekk ut vår å legg igjen en hilsen ? :)

maja

27.mar.2011 kl.20:01

hehe :D dette innlegget likte jeg! smart mann den professoren :)
Så bra sagt :) Ha en fin kveld !

Mai

27.mar.2011 kl.20:12

xP Det høres ut som en morsom professor!

Skriv en ny kommentar

Ann Helen

Ann Helen

27, Kristiansand

Lar meg lett fascinere av alt som er merkelig og nytt! Legg gjerne igjen en hilsen når du først er innom :) Solstråler her inne nå

bloglovin

Norske blogger

hits