Tror du på ekteskapet?

Ekteskapet i dag er ikke det samme som før.
Man må ikke lenger være gift for å få barn eller bo sammen, mange par lurer på hva som i det hele tatt er forskjellen på et ekteskap og et samboerskap. Ifølge Statistisk Sentralbyrå ble det i 2009 inngått 24 800 ekteskap, 10 200 ekteskap endte i skilsmisse og 11 900 par ble separerte. Jeg regner med det ikke bare jeg meg som blir avskrekket av disse tallene. Hvor mange av disse skilsmissene etterlater seg sårede barn i kjølevannet av et dårlig planlagt ekteskap mon tro?

http://www.webjuristene.no/files/skilsmissekake_iproc_web.gif


Til tross for disse tallene så er jeg fremdeles gift.
Jeg er kanskje ikke den jenta som hele mitt liv har drømt om et stort hvitt bryllup, så det var ganske gjennomtenkt fra både min og min manns side når vi bestemte oss for å gifte oss. Kanskje ikke det mest romantiske grunnlaget, men det var viktig for oss å gjøre det av de rette grunnene.

Hvordan kan man love noen å elske dem til man dør? Følelser er ikke noe man kan skru på igjen hvis de først dør. Det er ikke slik at man avgir et løfte om å holde sammen med partneren sin, det hadde nå vært èn ting, man lover faktisk å ELSKE denne personen til den dagen man dør. For mitt vedkommende så gjorde jeg litt om på dette løftet i mitt eget hode. Jeg satt meg ned og lovte meg selv at jeg skal love å gi alt jeg har for at dette ekteskapet skal vare livet ut. Det kommer til å innebære å være loyal, åpen og ikke minst villig til å inngå kompromisser. For meg å leve i et kjærlighetsløst ekteskap ville vært helt utenkelig.
Så hvorfor giftet jeg meg da, hvis jeg er så pessimistisk?
Selv om det kanskje høres sånn ut, så er jeg jeg slettes ikke imot ekteskap. Tvert imot så tror jeg personlig at et ekteskap, som den forpliktelsen dette faktisk er, vil i mange tilfeller føre til at ektefeller gir MER før de gir opp et forhold. Et samboerskap eller å rett og slett bare være kjærester, er forhold som man kan mer eller mindre gå fra på dagen og om man ikke har barn, så får dette heller ikke de store praktiske konsekvensene.

Dette er kanskje ikke de mest romantiske grunnene som sagt, men ved å gifte meg med min mann så lovte jeg både ham og meg selv og ikke minst Ravn at jeg skulle gi alt jeg hadde for å få dette ekteskapet til å være velfungerende hele livet ut! Jeg elsker mannen min og har gjort det i over ni år. Jeg ser ikke for meg en fremtid uten ham og jeg gleder meg til å dele resten av livet mitt med denne mannen, selv om jeg vet vi kommer til å ha opp - og nedturer! :)


http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2007/04/i-has-a-marriage.jpg

 

 

 

 


Tror du på ekteskapet?

 

 

Ikke glem konkurransen min hvor du kan vinne flotte smykker fra Cosmopharma!

 
bloglovin

5 kommentarer

Lene

24.mar.2012 kl.20:54

Forstår ikke helt vitsen egentlig. Det er jo bare ett papir og et stress uten like om det skulle feile:-)

destructivtoughts

24.mar.2012 kl.20:57

Og man trenger ikke det papiret eller de ringene for å ha ett bra samliv:-) Men det er jo en hyggelig minnerik dag. :-)

Hylja

24.mar.2012 kl.20:59

Jeg tror egentlig at det er mange som gifter seg for festens skyld. Jeg vet ikke... tallene er i hvert fall skremmende.

24.mar.2012 kl.21:34

bare et papir og et stress uten like? bullshit. foreldrene mine er midt i en skilsmisse nå, og jeg er midt i et helvete. jeg har det ikke bra for tiden, og det er hardt å late som alt er bare bra når jeg ikke har det noe godt.

Ann Helen

24.mar.2012 kl.21:51

Anonym: Så leit å høre at du er i en vond situasjon hjemme. Jeg er selv skilsmissebarn og det er slettes ikke noe godt når det står på. Jeg håper inderlig du er klar over at du aldeles ikke må late som om alt er bare bra, det finnes mange mennesker som vil forstå at du ikke har det noe greit akkurat nå. Finn noen du kan snakke med underveis om dette, det hjelper betraktelig :)

Skriv en ny kommentar

Ann Helen

Ann Helen

27, Kristiansand

Lar meg lett fascinere av alt som er merkelig og nytt! Legg gjerne igjen en hilsen når du først er innom :) Solstråler her inne nå

bloglovin

Norske blogger

hits